Zo kom ook jij gemakkelijk een verbouwing door

Geplaatst door

Ga je binnenkort verbouwen? Of ken je iemand die gaat verbouwen? Dan is het slim om een aantal voorbereidingen te treffen. Het is namelijk belangrijk om de verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dit kan je op allerlei verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan een goed plan, de juiste voorbereidingen en een duidelijke planning. In deze blog nemen we je mee in hoe je dit het beste kan realiseren zodat jij, of je diegene die je kent de verbouwing soepel kan doorlopen.

Maak een plan!

Zorg ervoor dat je altijd een plan maakt wanneer je start met een verbouwing. Zorg ervoor dat je hier op tijd mee begint zodat het voor de verbouwing duidelijk is wat er gaat gebeuren, door wie en welke dingen er gedaan moeten worden. In zo’n plan neem je bijvoorbeeld zaken op zoals welke ruimtes er verbouwd moeten worden, welke partijen en zijn betrokken tijdens de verbouwing en binnen welke tijd bepaalde klussen afgerond moeten worden. Daarnaast is het slim om te kijken wat je allemaal nodig hebt. Niet alleen tijdens de verbouwing maar ook na de verbouwing. Denk bijvoorbeeld aan die laminaatvloer je wilt leggen. Houten vloeren kan je laten leggen of door een specialist laten leggen. Laminaat is een prachtige optie om je huis echt sfeer te geven. Er zijn veel verschillende soorten laminaat waardoor er altijd wel wat tussen zit dat ook bij jouw woning en stijl past.

Soepel verloop tijdens de verbouwing

Om een verbouwing soepel te laten verlopen is het slim om te kijken naar welke partijen er allemaal betrokken zijn tijdens de verbouwing. Zorg ervoor dat die verschillende partijen elkaar ook allemaal kennen en op de hoogte zijn van wat welke partij doet en wanneer die partij welke werkzaamheden uitvoert. Het is slim om hiervoor een planning te maken waarin duidelijk te zien is welke partij wanneer bezig is. Dit zorgt ervoor dat je niet hebt dat er meerdere partijen op hetzelfde moment bezig zijn en elkaar in de weg lopen. Daarnaast is het slim om te duidelijk te krijgen welke spullen wanneer geleverd worden. Afhankelijk van de levering van spullen kunnen de verschillende partijen aan de slag. Zorg ervoor dat je ook altijd ruim inplant. Er kan altijd wat gebeuren waardoor de verbouwing vertraging oploopt. Wanneer je dit incalculeert weet je zeker dat je niet in problemen komt en dat alle partijen niet extra vertraging oplopen. Je kan dit allemaal gemakkelijk in een excel planning verwerken en ophangen in het huis tijdens de verbouwing.

Geef een reactie