Word jij ook plantenouder?

Geplaatst door

Ben jij al plantenouder? Wellicht heb je de trends al op sociale media voorbij zien komen, maar zorgen voor een aantal groene vrienden is helemaal hét tegenwoordig. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken naar mooie planten; ze zijn namelijk overal. Maar welke planten zijn nou iets voor jou? Moet je een strelitzia kopen, of toch een monstera kopen? En hoe zorg je nu goed voor je plantenkinderen, zodat je niet ineens thuiskomt in een dor huis? Lees hier al onze tips voor first-time plantenouders!

Alle zorgen 

Voordat je een paar groene vrienden in huis neemt is het eerst goed om je te bedenken wat voor planten het beste bij jou passen. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe hobby, is het prima om planten te nemen die veel werk en zorgen kosten. Denk aan een moestuintje, of een plantentuintje op je balkon als je geen daadwerkelijke tuin om handen hebt. Wanneer je elke dag wel even tijd hebt voor je planten zijn veel verschillende soorten die allemaal om andere instructies en zorgen vragen helemaal perfect… maar niet iedereen heeft helaas de tijd om dagelijks, of überhaupt, te tuinieren. Hierom is het goed als je je eerst even inleest op de verschillende soorten huisplanten en hoeveel verzorging ze nodig hebben. Zo voorkom je dat iets wat juist heel veel gezelligheid en leven naar je huis moest brengen, een klus wordt waar je liever niet naar omkijkt. 

Aanbevolen 

Twee planten die voor elke beginnende plantouder eigenlijk wel aan te bevelen zijn, is een strelitzia kopen en/of een monstera kopen. Deze namen klinken erg heftig en Latijns; gelukkig heten ze ook de paradijsvogelplant en de gatenplant. Allebei grote, felgroene planten met grote bladeren die elke woonkamer of andere ruimte in je huis meteen een stuk gezelliger en groener zullen maken. Ook zijn het allebei planten die niet ontzettend veel water nodig hebben; een tot twee keer per week tot de grond nat is. Ze doen het goed in indirect zonlicht; een plekje in de kamer waar het licht niet direct op staat is dus perfect. Het fijnste aan een strelitzia kopen en/of een monstera kopen is dat je voor relatief weinig moeite en zorgen een mooie, stralende plant terugkrijgt die je hele huis leven geeft.

Word jij deze lente dus ook een plantenouder? Of je nu kamerplantengek wordt of een moestuintje op je balkon begint, veel succes en plezier met je nieuwe groene vingers!

Geef een reactie