Wie droeg de coltrui het beste?

Geplaatst door

De onverslaanbare coltrui: wie droeg hem het beste?
Modetrends komen en gaan, maar de coltrui blijft een populair kledingstuk sinds zijn introductie in de jaren 1920. De opvallende top is flatterend voor zowel mannen als vrouwen, zonder dat het een te geforceerde indruk maakt.

Wie wil er nu geen coltrui dragen? Dit zelfverzekerde kledingstuk kan zowel strak en fit worden gedragen als casual en oversized. Een item waarmee je altijd goed voor de dag komt. En wij zijn niet de enige die graag een col aantrekken. Sinds zijn bestaansgeschiedenis zijn er een aantal celebrities die deze trui echt groot hebben gemaakt. Aan jou de vraag: wie droeg hem het beste?

The xx

Deze band verscheen voor het eerst op de planken in 2009 en won direct de Mercury Prize. Destijds waren de bandleden net twintig jaar. Naast hun minimalistiche klanken kenmerkt de band zich ook door een minimalistisch vertoon: een garderobe bestaande uit donkere kleuren en natuurlijk de col.

The Beatles

Je zou bijna de indruk krijgen dat alle bands graag coltruien dragen, maar niets is minder waar. The Beatles mag simpelweg niet in deze lijst ontbreken, gezien de grote culturele waarde (counterculture!). Op de cover van hun bekende album With The Beatles staan de vier coltrui mannen ! Zo maken ze een duidelijk statement binnen de fashion industrie.

The Beatniks

Deze hipsters uit de jaren vijftig hebben een extreem stereotype voortgebracht. Ze hebben een belangrijke en invloedrijke cultuur met zich mee gebracht. Maar vaak denken we bij de term Beatniks maar aan enkele zaken: mensen die in coffee shops luisteren naar jazz muziek, een baret dragen en een mooie col dragen. Soms zijn stereotypen zo erg nog niet.

Steve Jobs

Apple is bekend geworden als het hipste, creatiefste en meest innovatieve tech-bedrijf op de wereld. Sommige mensen beweren dat Apple dit imago te danken heeft aan Steve Jobs die zich graag met de (bovengenoemde) jaren zestig counterculture vereenzelvigde. Steve Jobs representeerde niet langer de traditionele zakenman in pak, maar droeg, je raadt het al: een col. En natuurlijk de Levi 501s. 

Carl Sagan

Misschien niet de meest bekende, maar wel de meest consequente coltrui drager: Carl Sagan. Zoek op google naar een afbeelding van Carl Sagan en je vindt hem ongetwijfeld met een prachtige coltrui aan. Zo heeft Carl niet alleen wetenschap populair gemaakt, maar ook de col.

Natuurlijk zijn er veel meer kandidaten te bedenken die de coltrui het beste zouden kunnen dragen. Hoe goed staat een coltrui jou eigenlijk? Wie weet hoor jij ook wel in dit lijstje thuis!

Geef een reactie