Waar moet je op letten als je een hottub koopt?

Geplaatst door

Wat komt er kijken bij het kopen van een hottub? Natuurlijk voelt het lekker om onder te dompelen in een heerlijk verwarmde hottub. Maar voor je er zelf een koopt, moet je je keuze niet alleen baseren op wat er mooi uitziet en wat lekker voelt. Je keuze moet gebaseerd zijn op heldere feiten en statistieken. En natuurlijk zijn ze gebaseerd op een aantal simpele vragen. Bijvoorbeeld, wat is je budget? Wat verwacht je van een hottub? Is het bijvoorbeeld meer tijd met de familie, een betere gezondheid? Of allebei? Deze blog kan je helpen met het vergelijken van verschillende hottubs.

Specificaties

Als je een hot tub wil kopen is het belangrijk dat het model past bij je budget en je verwachtingen. Wat misschien op het eerste oog een goede deal lijkt kan misschien achteraf tegen vallen als het niet past bij je verwachtingen. Dus winkel verstandig en bekijk de specificaties van het product. Iedere producent heeft een lijst aan specificaties bij zijn producten. Dat maakt het eenvoudig verschillende modellen te vergelijken. Maar natuurlijk moet je wel weten hoe je deze informatie moet interpreteren. De volgende zaken komen dan aan de orde.

1. Zitplaatsen

Het aantal zitplaatsen spreekt voor zich. Hoe meer zitplaatsen je hottub heeft, hoe meer mensen kunnen meegenieten. Als je van plan bent vaak gasten uit te nodigen en in grote groepen te badderen, dan heb je baat bij meer plek. Maar hoe groter het bad, hoe duurder. Als je het bad enkel voor je eigen gezondheid wil gebruiken, kun je dus beter een kleiner model kiezen.

2. Afmetingen

De afmetingen van je hot tub hangen af van het aantal zitplaatsen. Lengte en breedte zijn misschien belangrijk voor de afmetingen van je ruimte. Maar ook de hoogte is essentieel. Hoe lager het bad, hoe minder je zelf kan onder dompelen in het bad. Zeker als je lang bent is hoogte iets om rekening mee te houden.

3. Stralen

Als het komt op waterstralen, betekent meer niet altijd beter. De positionering van de waterstraling en het ontwerp van het bad bepaalt in grote mate de ervaring van je hydromassage. Hoe meer stralen je hebt, hoe meer kracht de pomp moet zetten om het water evenredig te verdelen. Denk maar aan hoe je tuinslang water verdeelt.

4. Water capaciteit

De water capaciteit hangt af van de grootte van je hot tub: hoe groter hoe meer water. Deze hoeveelheid bepaalt hoe lang het duurt om je bad te vullen en leeg te laten lopen, en dus ook de prijs voor het vullen van een bad.

5. Pomp

De pompen bepalen de druk achter de waterstralen. Als je de hot tub wil inzetten voor onstpanning van je spieren is dit een belangrijke eigenschap.

6. Heater

De heater van je hottub moet het water van het bad verwearmen. Je kunt kiezen voor een houtgestookte zwembadverwarming voor de ultieme zen ervaring. Maar je kunt ook een elektrisch model kiezen. Een model met een hoog voltage zal meer energie verbruiken dan een met een laag voltage. Maar dat bepaalt ook de snelheid van het verwarmen van het water.

Geef een reactie