Top Tips: Horeca Inrichting met Tweedehands Barkrukken en Terrastafels

Geplaatst door

De voordelen van tweedehands meubilair in de horeca

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van tweedehands meubilair in de horeca, zoals kostenbesparing en duurzaamheid. Door te kiezen voor tweedehands meubilair kun je flink besparen op de inrichting van je horecazaak. Bovendien is het een milieuvriendelijke keuze, omdat je bestaande producten hergebruikt en zo de productie van nieuw meubilair vermindert.

Daarnaast heeft tweedehands meubilair vaak een unieke uitstraling, waardoor je horecazaak een bijzondere sfeer krijgt. Dit kan bijdragen aan de beleving van je gasten en ze een reden geven om terug te komen.

Hoe kwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan

Hoewel sommige mensen misschien denken dat tweedehands meubilair van mindere kwaliteit is, kan dit juist het tegenovergestelde zijn. Goed onderhouden horeca barkrukken en terrastafels tweedehands kunnen jaren meegaan. Het is belangrijk om te letten op de materialen en constructie van het meubilair om er zeker van te zijn dat het duurzaam is en lang mee zal gaan.

Daarnaast draagt het kiezen voor tweedehands meubilair bij aan een duurzamere horecabranche. Door bestaand meubilair een tweede leven te geven, verminder je de vraag naar nieuwe productie. Dit vermindert de impact op het milieu en helpt bij het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Waar je op moet letten bij het kiezen van tweedehands barkrukken en terrastafels

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het kiezen van tweedehands meubilair voor je horecazaak. Allereerst is het belangrijk om te controleren of het meubilair stevig en stabiel is. Controleer de verbindingen en de constructie om er zeker van te zijn dat het meubilair nog jarenlang meegaat.

Daarnaast is het belangrijk om te letten op de materialen van het meubilair. Kies voor materialen die geschikt zijn voor buitengebruik, zoals metaal, kunststof of weerbestendig hout. Zo zorg je ervoor dat je terrastafels en barkrukken bestand zijn tegen de elementen en lang mooi blijven.

De beste plekken om tweedehands horecameubilair te vinden

Er zijn verschillende plekken waar je tweedehands horecameubilair kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan marktplaatsen, kringloopwinkels, veilingen en speciale websites voor horecameubilair. Ook kun je in contact komen met andere horecaondernemers die hun meubilair willen verkopen of ruilen.

Online en offline opties voor het scoren van de beste deals

Online zijn er tal van mogelijkheden om tweedehands horecameubilair te vinden. Websites zoals Marktplaats en Speurders bieden een breed scala aan gebruikte meubels aan. Daarnaast zijn er gespecialiseerde websites die zich richten op horecameubilair, zoals Horecaworld en HorecaVoordeelshop.

Offline zijn er ook genoeg opties om tweedehands meubilair te vinden. Kringloopwinkels en veilingen bieden vaak horecameubilair aan tegen scherpe prijzen. Daarnaast kun je netwerken met andere horecaondernemers om te zien of zij meubilair hebben dat ze willen verkopen of ruilen.

Geef een reactie