Tips voor tijdens je quarantaine

Geplaatst door

Ondanks dat de besmettingen en ziekenhuisopnames aanzienlijk dalen kan het je nog steeds overkomen, besmet worden met het corona virus. Dit is geen pretje en het is te hopen dat je het er goed van af brengt en het niet zo ernstig krijgt als een ziekenhuispatiënt. Vooralsnog gelden de regels dat je natuurlijk in thuis quarantaine moet en dat jij en je huisgenoten niet de deur uit mogen. Dit zal even lastig worden maar het is nou eenmaal zo. Je wilt natuurlijk, naast het uitzieken, dat de quarantaine tijd zo snel mogelijk voorbij gaat en je niet meer aan je buren hoeft te vragen of ze je boodschappen willen brengen… Daarom hier wat tips om te doen als je in thuis quarantaine zit.

Productief bezig zijn

Als je eigenlijk vrij weinig merkt van je besmetting en misschien alleen een beetje verkouden bent is het tijd om is je klusjes in huis te gaan doen die je altijd al gedaan wilde hebben. Denk hierbij is aan je zolder opruimen. Heel je zolder staat vol met dozen van vroeger of rotzooi dat je eigenlijk helemaal niet meer nodig hebt maar waar je voorheen geen tijd voor had om op te ruimen. Dan is dit het perfecte moment ervoor! Pak een grote vuilniszak en gooi weg wat je niet meer nodig hebt en bewaar de spullen die je wel wilt bewaren overzichtelijk in boxen. Zo kan je het later weer makkelijk terug vinden. Nog zo’n klusje waar je normaal weinig zin in hebt is het opruimen van je kledingkast. Hierbij draait het niet eens om het weggooien van veel kleding maar voornamelijk om het reorganiseren van je kleding en het e.v.t. op kleur hangen.

Uitzieken

Ben je nou toch eigenlijk best wel geraakt door het corona virus en heb je weinig zin om wat uit te voeren? Doe dat dan ook vooral niet. Veel slapen en rusten is erg belangrijk als je je grieperig en slecht voelt. Geef jezelf dus ook echt de tijd om te rusten zodat je zo snel mogelijk weer de oude bent. Als je je weer wat beter begint te voelen kan het wel eens leuk zijn om achter je game pc te gaan zitten. Oude spelletjes van vroeger beleven of misschien heb je wel een leuke nieuwe game besteld om te spelen. In deze quarantaine periode is het ook de hoogste tijd om die ene serie die je al zo lang wilde zien is te kijken! Laat het binge watchen maar beginnen.

Geef een reactie