Leg je avonturen vast met een actioncam

Geplaatst door

Hou jij er van om actieve dingen te ondernemen en op avontuur te gaan? Stap jij bijvoorbeeld liever op de racefiets dan dat je een boek leest? Dan wil je die momenten waarschijnlijk ook vastleggen zonder je dure telefoon of camera mee te hoeven nemen. De oplossing? Neem een actioncam! Dit kleine cameraatje is robuuster dan je denkt en kun je overal mee naar toe nemen. In deze blog lees je meer.

Wat is een actioncam?

De ‘actioncam’ is een compacte camera die gebruikt kan worden bij sport- en actiemomenten. De actioncamera gaat al een behoorlijk aantal decennia mee, maar is eigenlijk vooral populair geworden door de bekende GoPro’s. Het kleine formaat van de camera zorgt er voor dat je hem makkelijk bij je kan dragen en overal aan vast kunt maken door verschillende ‘mounts’. Zo kun je een actioncam op je mountainbike vastmaken of op een surfboard om je sportprestaties vast te leggen. De actioncamera’s zijn meestal waterbestendig en zijn zo gemaakt dat ze snelle beelden kunnen vastleggen en optimale beeldstabilisatie hebben. Zo leg je ook jouw actieve herinneringen in hoge beeldkwaliteit vast.

Accessoires voor de actioncamera

Wat een actioncam ook uniek maakt en aantrekkelijk voor sporters en avonturieren, zijn dus de vele accessoires die je voor de actioncam kunt gebruiken. Zoals gezegd heb je verschillende mounts waarmee je de camera kan vastmaken aan een object. Voor de actioncam zijn dat bijvoorbeeld hoofdbanden. Je kunt zo de kleine camera aan een band vastmaken en die op je hoofd vastmaken. Wanneer je dan bijvoorbeeld iets met je handen aan het doen bent, dan leg je in wezen het beeld vast wat jij zou zien. Hierdoor heb je echt het gevoel dicht bij de actie te komen. Ook heb je bijvoorbeeld monopods of tripods. Dit zijn standaarden waarmee je de actioncam kan vastzetten, zoals aan een tafel of op een muurtje langs de weg. Dit zou je met een grotere camera simpelweg niet zo snel kunnen doen. Ook heb je allerlei leuke lenzen en toevoegingen voor de actioncam zoals een fisheye-lens of juist een speciale kleurfilter.

Actioncam aanbiedingen

Je hebt de actioncams in vele prijscategorieën. Je hebt zeker niet de duurste actioncam nodig om kwalitatieve beelden te kunnen maken. Bij de meeste camera’s die nu op de markt zijn kun je er namelijk vanuit gaan dat het beeld goed is. Je zou dus vooral moeten letten op wat jij precies belangrijk vind aan je camera. Je kunt gelukkig altijd een expert vragen om advies bij het uitzoeken van een nieuwe actioncam!

Geef een reactie