Investeren met wijsheid

Geplaatst door

Net zoals de grote van de wereld

We kijken vaak op naar de mensen om ons heen die het goed hebben. Op die manier stellen we ook vaak nieuwe doelen voor onszelf op. Tegenwoordig wordt het steeds populairder en daarmee ook normaler om te beleggen en aandelen te kopen. Als je je in deze wereld begeeft, zal de naam ‘Warren Buffett’ je niet onbekend zijn. Hij heeft een groot deel in het Berkshire Hathaway aandeel. In deze blog vertel ik je hoe je in zijn voetsporen kan treden, of daar tenminste een beginnetje mee kan maken. Lees je mee?

 

Geld maakt een hoop mogelijk

Geld maar niet gelukkig maar het is wel een middel tot een hele hoop, van materialen tot ervaringen. Daarnaast is het makkelijker om meer geld te verdienen als je er al wat van hebt. Grappig hoe dat werkt. Door te beleggen, maak je geld wat je niet meteen gebruikt nuttig. En als je er winst uit haalt, kan je zo je beleggingsbedrag verhogen.

 

Investeer verstandig

Wanneer je net begint met beleggen, denk je misschien dat je in één klap een hele hoop geld binnen kan harken met één juiste beslissing. Dat werkt echter niet helemaal zo. Natuurlijk kan het maar je kan echt goed worden in het uitvogelen van de markt, het is dus een vaardigheid die je kan ontwikkelen. Koop en beleg niet in één keer te veel, je neemt daarmee een groot risico in een veld dat je nog niet zo goed kent. Een grote tip is: beleg nooit meer dan je kan verliezen. Zo kan je er eerst van proeven voor je er helemaal induikt.

 

Hoe werkt het precies?

Want hoe werkt het proces nu precies? Het begint bij het vinden van het juiste bedrijf. Waar wil je een aandeel in kopen en waar wil je in beleggen? En waarom doe je dat? Je kan een bedrijf kiezen op basis van diens reputatie op de beurs maar ook omdat je achter het bedrijf en diens missie, producten of diensten staat. Je kiest een broker, via deze weg kan je geld storten en een aandeel zoeken. Bijvoorbeeld een Berkshire Hathaway aandeel, vervolgens leg je hier geld in en rond je de transactie af. Zo dat waren je eerste stappen op de beurs met een groot bedrijf! Natuurlijk leg ik het nu ultrasimpel uit en moet je zelf wat extra onderzoek doen voor je met zekerheid aan de slag kunt maar zo kom je al een heel eind.

 

 

Geef een reactie