Hoe zorg je voor een goede linkbuilding strategie?

Geplaatst door

Steeds meer online-marketingbureaus bieden de dienst linkbuilding aan. Logisch, want ook de vraag naar linkbuilding wordt steeds groter, maar wat is linkbuilding nu precies? Met linkbuilding zorg je voor backlinks naar je website toe. Die backlinks kun je het best laten plaatsen op websites van hoge kwaliteit. Bovendien is het goed om voor relevante websites te kiezen en je linkprofiel zo natuurlijk mogelijk te houden. Wanneer je zeker wilt zijn van een goede linkbuilding, kun je dit uitbesteden aan een online marketing agency.

Partner links of gastblogs?

Je kunt op verschillende manieren links creëren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van links op startpagina’s, maar je kunt ook links plaatsen in een blogbericht. Je schrijft dan een relevant blog en plaatst hier een link in. Het is aan te raden om beide soorten links te combineren. Plaats niet te veel partner links, want dit is onnatuurlijk. Belangrijk is ook om naar de waarde van de website in kwestie te kijken. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de Moz toolbar. Zo kun je de kwaliteit van een website beoordelen aan de hand van de Domain Authority. De Moz toolbar gebruikt ongeveer dezelfde factoren om een website te beoordelen als Google. Zo geeft de Domain Authority je dus een goed beeld van de toegevoegde waarde van een site.

Kun jij je eigen linkbuilding verzorgen?

Het is niet onmogelijk om zelf backlinks naar je website te creëren. Wél is het zeer belangrijk om vooraf een goede linkbuilding analyse uit te laten voeren. Zo krijg je namelijk een goed beeld van wat er moet gebeuren. Daarnaast is het handig om er rekening mee te houden dat je de eigenaar van een website ook vaak een kleine vergoeding betaalt voor een backlink. Een online marketing agency heeft een breed netwerk en kan de links hierdoor vrij goedkoop realiseren. Hierdoor ben je met een digital marketing agency vaak alsnog goedkoper uit dan wanneer je zelf aan de slag gaat met linkbuilding.

Ben je benieuwd naar welke digital marketing agency je het best kunt inschakelen? Dan is het goed om je eerst even te oriënteren. Wanneer je geïnteresseerd bent in een partij, kun je dit bedrijf vragen of zij de resultaten van eerdere campagnes kunnen laten zien. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Een goed marketingbureau werkt ook altijd met rapportages, waardoor je weet hoeveel voortgang er geboekt wordt. Dat laatste is zeker belangrijk, want anders kun je het werk van een online-marketingbureau moeilijk controleren.

Geef een reactie