Het passende gehoorapparaat voor iedereen

Geplaatst door

Een gehoorapparaat is een kleine machine dat mensen met een onschatbare waarde kan helpen en ondersteunen. Het is niet te beschrijven hoe mensen zich voelen wanneer zij door een gehoorapparaat weer goed kunnen horen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook mensen die voor het eerst kunnen horen door een gehoorapparaat. Dat is uiteraard al helemaal waardevol. Doordat de gehoorapparaten zich zo goed blijven ontwikkelen, komen er steeds meer modellen op de markt. Elk model heeft zo zijn eigen specificaties en diverse onderdelen waarop het meest gefocust wordt. Zo richt het ene apparaat zich vooral op een grote accu. Terwijl andere apparaten zich vooral op de zichtbaarheid, of beter gezegd, onzichtbaarheid van de apparaten richten. Welk model jouw voorkeur ook heeft, het is belangrijk om in ieder geval te weten welke diverse soorten er allemaal zijn. 

 

Onzichtbare gehoorapparaat

In de basis zijn er namelijk maar liefst vier soorten gehoorapparaten. De meest bekende en meest gebruikte soort hiervan, is het onzichtbare gehoorapparaat. Dit apparaat wordt volledig in het kanaal van het oor geplaatst. Doordat er over het algemeen vaak toch nog een taboe over het gebruik van een gehoorapparaat hangt, vooral bij jonge mensen, vinden velen het fijn om gebruik te maken van een gehoorapparaat dat niet zichtbaar is. Deze gehoorapparaten in het oor zijn vaak te klein om er knopjes op te zetten. Doordat het apparaat tevens in het geheel in het oor wordt geplaatst is dit uiteraard niet eens een optie. Hierom zijn er nu diverse apps waarmee het gehoorapparaat verbonden kan worden. Door deze apps kunnen alle instellingen van het gehoorapparaat overal en ten alle tijden op een simpele manier ingesteld en aangepast worden. 

 

Andere diverse soorten

Naast de onzichtbare gehoorapparaten zijn er nog een paar soorten. Zo is er het hoortoestel met een luidspreker in het oor. Hierbij zit het apparaat zelf achter het oor, maar wordt de luidspreker in de gehoorgang gedragen. Hierdoor is de kwaliteit van het geluid uitermate goed, omdat de luidspreker diep in het oor gedragen wordt. Daarnaast zijn er de toestellen die zich geheel achter het oor bevinden, de BTE-apparaten. Dit staat voor behind-the-ear. Doordat dit type buiten het oor gedragen wordt, is er veel ruimte voor een grote accu. Bovendien zijn deze apparaten ook te voorzien van diverse extra opties, zoals het gebruik van bluetooth. Ook voor tinnitus zijn er hoortoestellen te verkrijgen. Bij dit toestel wordt er met een alternatief geluid voor gezorgd dat de focus op het oorsuizen wegvalt. Hierdoor zal de persoon met dit toestel minder last hebben van de oorsuizen.

Geef een reactie