Een eigen café beginnen, wat heb je nodig?

Geplaatst door

Een eigen café beginnen is enorm spannend. Je hart ligt bij de horeca. Of dit nu al jaren zo is doordat je eerste baantje in een restaurant was, of dat die passie pas is komen opborrelen; je hebt hem en je raakt hem niet meer kwijt. Daar is niets ergs aan. In tegendeel, het is zelfs heel leuk. Wij steunen dit voor zover we kunnen. Toch kan er nog van alles fout gaan. Gelukkig is een goede voorbereiding het halve werk en willen we je graag helpen die goede voorbereiding eens flink aan te pakken. Dit is helemaal niet zo lastig, maar je moet wel weten wat je doet. In deze blog lees je hoe je dit doet. Geen zorgen, jij hoeft deze stappen alleen op te volgen en dan ben je al een heel eind met je voorbereiding. Lees vooral verder als je dit ziet zitten!

Apparatuur

Allereerst de apparatuur. Je apparatuur is van essentieel belang voor je horecazaak en dat geldt natuurlijk ook voor een café. Een café moet beschikken over alles wat je hartje begeert. Hieronder vallen bijvoorbeeld de beste vrieskasten waar je je frituursnacks bevroren mee houdt, je een goede fles Jagermeister in kunt bewaren en nog veel meer. Daarnaast heb je natuurlijk een uitstekende tap nodig die gemakkelijk te bedienen is en lang meegaat. Ook een frituur om die frituurhapjes mee klaar te maken is wel handig en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Kortom; de juiste apparatuur is van onschatbare waarde voor je gloednieuwe café. Zorg ervoor dat je over alle apparatuur beschikt die je nodig hebt. Je hebt kant en klare lijstje op het internet die je precies vertellen wat je nodig hebt. 

Personeel

Naast alle broodnodige apparatuur kun je natuurlijk niet zonder de nodige mankracht. Een horecazaak is niets zonder personeel. Misschien is het wel eens door je hoofd gegaan dat je geen personeel nodig hebt, je doet het zelf allemaal wel. Nou, dan heb je dat mooi verkeerd gedacht. Je hebt personeel heel hard nodig. Zonder personeel zul je het allemaal zelf moeten doen. Een horecazaak kan enorm druk zijn en daarnaast draai je ontzettend lange dagen. Regel daarom je personeel ruim van tevoren, goed personeel in de horeca is tegenwoordig lastig te vinden. Denk niet dat ze zomaar op je af komen gehobbeld! Probeer ze ook goede arbeidsvoorwaarden te bieden, anders zijn ze zo weer weg.

Geef een reactie