Een beveiligingssysteem nemen

Geplaatst door

Een bedrijfspand moet je goed beveiligen, want vaak staan er spullen of gegevens van grote waarde in, en daarom is het risico op een inbraak groter dan bij een woonhuis. Zoals altijd geldt: beter voorkomen dan genezen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk, want je hebt altijd de kans dat iemand toch besluit om een poging tot inbraak te doen. En gelukkig zijn er een heleboel maatregelen bedacht om goed met zo’n situatie om te kunnen gaan. 

Camera’s 

Ten eerste: camera’s. Met beveiligingscamera’s die in het zicht hangen, schrik je al gelijk potentiële criminelen af. Maar het nadeel van zichtbare camera’s is dat ze ook te ontwijken zijn. Daarom zou je ook kunnen kiezen voor verborgen camera’s. Zo kan je de daders vastleggen zonder dat ze het weten, en zullen ze dus minder hun best doen om onherkenbaar te blijven. 

Mistgeneratoren

Als je er nog nooit van gehoord hebt, dan even een korte uitleg. Een mistgenerator is een uitkomst bij ramkraken, inbraken en overvallen. Deze mistgeneratoren zijn in staat om een overvaller of dief binnen tien seconden helemaal te omgeven met mist, en zo het zicht te ontnemen. Zo kan je producten of personen beschermen. De generator werkt direct bij een inbraak of overval. 

Alarmsysteem

Een alarmsysteem is een volledig systeem om een pand te beveiligen. Het heeft detectiepunten, camera’s en eventueel een meldkamer. Ook een paniekknop, flitser, sirene en magneetcontacten op deuren horen erbij. Een groot voordeel van dit systeem is dat na twee detectiemomenten de hulpdiensten automatisch ingeschakeld kunnen worden, mocht je dat willen. Los van alle mogelijkheden die dit biedt om daders op te sporen en hulpdiensten in te schakelen, heeft een zichtbaar beveiligingssysteem ook een preventieve werking. Inbrekers lopen een pand dat duidelijk beveiligd is veel sneller voorbij dan een pand waarbij er geen (zichtbare) beveiliging is. 

Toegangscontrole

Wat ook een goede toevoeging kan zijn aan een pand, is toegangscontrole. Dit bepaalt wie er allemaal naar binnen kunnen. Als je zicht wil houden op wie het pand allemaal betreedt, is dit heel handig. Alleen bevoegde personen, dus personen met een geldige toegangskaart, kunnen naar binnen. Zo’n systeem kan je op meerdere deuren aansluiten. 

Met deze verschillende maatregelen kan je de kans op een inbraak of overval aanzienlijk verkleinen. En mocht het afschrikeffect toch niet werken, dan is er een grote kans dat je de dader te pakken krijgt, met je alarmsysteem, camera’s en mistgenerators. 

Geef een reactie