De grote lente schoonmaak

Geplaatst door

Het is inmiddels alweer bijna mei, en nog steeds lijkt het niet echt warmer te worden. Af en toe een warme dag en dan ineens weer sneeuw: kortom, echt lente is het voorlopig nog niet. Toch gebeurt de omslag altijd sneller dan je denkt, dus al is het nog geen lente, is dit het perfecte moment voor een grote lente schoonmaak – juist nu het nog niet zonde is van het mooie weer buiten kun je rustig de tijd nemen om te zorgen dat alles er straks weer spik en span uitziet! Maar waar begin je? 

Opruimen en schoonmaken

De lente betekent in de natuur vooral een nieuw begin. Een schone lei van waaruit alles weer opnieuw op kan bloeien wat de winter beschadigd heeft. Het geldt voor de plantjes die weer gaan bloeien, de dieren die nestjes gaan bouwen, maar bovenal ook voor ons mensen. Iedereen heeft zo nu en dan behoefte aan een nieuw begin, al is het alleen voor je eigen gevoel. En dat gevoel van een schone lei uit zich – net als bij dieren – nog altijd het beste in een grote schoonmaak. Haal een keer alles uit je kastjes in plaats van erom heen schoon te maken en gooi écht weg wat je niet gebruikt – het is misschien even moeilijk, maar uiteindelijk zul je je lichter voelen. Ga je kledingkast langs, je keukenkastjes, je koelkast, je voorraad kast. Boen alles goed terwijl het leeg is en organiseer het in een goed systeem zodat je daar het hele jaar nog plezier van kan hebben! 

Vergeet de tuin niet

Ondanks dat je nu misschien nog niet lekker buiten wil zitten, komt die tijd er sneller aan dan je denkt. Dus vergeet niet om ook je tuintje mee te nemen in je grote schoonmaak! Plant nieuwe zaadjes, snoei de boel goed. En kijk eens wat je kunt doen om je tuin nog knusser te maken. Een mooie vlonder of een nieuwe schutting nodig? Die kun je ook zelf gemakkelijk maken! Het enige wat je nodig hebt is wat hardhout en een beetje motivatie, en je hebt binnen no time je tuin helemaal zomer-proof gemaakt. Hardhout is zeer sterk en weerbestendig, dus perfect voor buitenprojecten, maar ook nog eens duurzaam en goed betaalbaar. Daarnaast geeft het natuurlijk een enorm fijn gevoel van voldoening elke keer dat je de tuin in loopt dat jij dat helemaal zelf hebt gemaakt. Zo haal jij zeker weten het meeste uit je lente schoonmaak!

Geef een reactie