Ben jij klaar voor aankomende zomer?

Geplaatst door

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat we weer kunnen genieten van de zon. Nu wil je natuurlijk wel een beetje goed kunnen genieten en niet in een afgedankte tuin moeten zitten. Het is daarom slim om te kijken naar welke werkzaamheden er nog verricht moeten worden om je tuin helemaal zomer klaar te maken!

Begin met opruimen en schoonmaken

Wanneer je wil genieten van je tuin is het slim om te starten met opruimen en schoonmaken. Heb je bijvoorbeeld veel groene aanslag op je tuintegels? Gebruik dan een hogedrukreiniger. Door met veel kracht water op de tegels te sproeien kunnen de aanslag snel en volledig worden verwijderd. Groene zeep is een eeuwenoud middel en een effectieve en milieuvriendelijke manier om tegels te reinigen. Los het op in een emmer heet water, verdeel het met een harde bezem over je tuintegels en laat het even weken. Spoel daarna af met veel water en je tegels zien er weer als nieuw uit. Een ander handig hulpmiddel voor het reinigen van tuintegels: natuurazijn. Veeg je terras schoon, meng dan 1 deel azijn met 3 delen water in een plantenspuit en besproei met groen. Laat het intrekken en je ziet het groene sediment vanzelf verdwijnen. Mos en algen verwijder je eenvoudig van de tegels: giet kokend water over de tegels, veeg de losse delen eraf en schraap de restanten er vervolgens af met een spatel.

Wat heb je nog nodig in de tuin?

Wanneer je wilt genieten van de zon is het altijd oppassen dat je niet urenlang achter elkaar in de zon zit. Toch wil je niet binnen zitten met dit mooie weer. Een goede oplossing is dan om een parasol aan te schaffen. Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende parasols maar een zweefparasol is er eentje dit niet mag ontbreken in jouw tuin, dakterras of wat voor buitenplaats dan ook. Met een zweefparasol heb je geen last van een grote standaard midden in je tuin waardoor je lekker kan genieten van het warme weer zonder dat je verbrand.

Genieten van je tuin

Wanneer je tuin bijna klaar is voor de zomer kan je in de lente natuurlijk alvast lekker genieten. Misschien is het weer nog niet denderend maar een aantal zonnige dagen in mei/april zullen er zeker zijn! Tijdens deze lekkere zomerse dagen kan je direct checken of je nog wat nodig hebt om in de zomer optimaal te kunnen genieten. Wees er van bewust dat het slim is om deze werkzaamheden allemaal goed te plannen!

Geef een reactie